Шуляк заявив про видачу зброї протестувальникам перед розстрілом Майдану

20 лютого 2014 року в районі вулиці Заньковецької був встановлений факт видачі вогнепальної зброї з багажника машини Жигулі 5-й або 7-ї моделі, за зовнішніми ознаками автомат "Калашникова"

Про це повідомив колишній командувач Внутрішніх військ України Станіслав Шуляк на допиті, передає Еспресо.TV.

"У районі 8 годині ранку в районі вулиці Заньковецької був встановлений факт видачі вогнепальної зброї з багажника машини Жигулі 5-й або 7-ї моделі, за зовнішніми ознаками автомат Калашникова. Після цього безпосередньо робота йшла по співробітниках внутрішніх військ і міліції зранку вівся з боку філармонії. Звідти було кілька пострілів великої дробом, а також інші були постріли. Мені зараз важко сказати тип зброї", - зазначив він.

За його словами, люди були одягнені в цивільний одяг, та територія контролювалася прихильниками Майдану. 

"Вогонь вівся по співробітниках, які перебували на Майдані Незалежності з боку Консерваторії. При відступі в напрямку перетину вул.Ольгинської та Інститутської були помічені постріли з боку будівлі готелю "Україна", - сказав Шуляк.

Також він додав, що наказ про відступ по Інститутській до вул. Ольгинської давав особисто. Він це зробив після того, як, на Майдані "внаслідок застосування вогнепальної зброї були нанесені поранення по співробітниках ВВ, і вони залишалися беззахисними там".