Парубій розповів, як пришвидшити затримання Новинського

Цього тижня Верховна Рада повинна розглянути низку законопроектів, які дозволять більш швидко зняти недоторканність з нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського і затримати його

Про це під час засідання Погоджувальної Ради заявив очільник українського парламенту Андрій Парубій, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що минулого тижня з Генпрокуратури до Верховної Ради надійшли документи щодо справи Новинського.

"Я ще раз закликаю Регламентний комітет чимшвидше ухвалити рішення згідно документів, які надійшли, щоб ми могли якнайшвидше цього тижня поставити на порядок денний і розглянути питання щодо зняття депутатської недоторканності з нардепа", - наголосив Парубій.

За його словами, під час погоджувальної ради минулого четверга він звернувся до голів фракцій з пропозицією розглянути законопроект, який би спростив механізм для отримання дозволу на арешт чи на взяття під варту Новинського. 

"Апарат Верховної Ради підготував відповідний законопроект. Наскільки мені відомо, і "Самопоміч" підготувала законопроект. Я прошу сьогодні фракції розглянути ці законопроекти, щоб ми змогли спростити цю процецуду, яка займає багато часу", - підсумував Парубій.