Луценко розповів передісторію трагедії в Княжичах

Організатор злочинної банди, за якою полювали співробітники МВС у Княжичах, ймовірно стоїть за нападом на обмінник валют у Києві у формі з нашивками "СБУ"

Про це повідомив у кулуарах парламенту генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

Він розповів, що в вересні 2016 року на проспекті Перемоги відбувся розбійний напад на власників обмінника валют.  Луценко уточнив, що розбійники були одягнені у форму з нашивками "СБУ". За цим фактом було порушене кримінальне провадження.

Слідчі встановили, що організатором злочинної групи був колишній працівник спецпідрозділу МВС.

Генпрокурор наголосив,  що організатор злочинного угруповання планував новий розбійний напад і разом зі спільниками виїхав в населений пункт Княжичі, де мав зупинку перед скоєнням наступного злочину.

"Операція планувалася у найближчі дні і після цього організатор планував їхати за кордон", - констатував Луценко.

Він відзначив, що МВС сформувала групу, в тому числі з бійців КОРДу, які мали розміститися в ймовірному місці скоєння злочину.

"Саме в цей трагічний день інші працівники МВС стежили за організатором і виконавцем злочинного нападу, виїхали в напрямку Княжичів з Бучі", - розповів Луценко.

Генпрокурор заявив, що форс-мажорна ситуація виникла через те, що біля будинку, де в засідці сиділи представники МВС, спрацювала сигналізація.

"Туди приїхала машина державної охорони Київської області. На жаль без маячків, що дуже важливо", - розповів Луценко.

За словами Луценка, співробітники служби охорони виявили, що до приміщення, в якому спрацювала сигналізація, була приставлена драбина, також виявилися розкритими вікна гаража і будинку, що було схоже на ознаки пограбування.

За інформацією Луценка, співробітники КОРДу не змогли розпізнати представників держохорони, які через зламані замки паркану, приїхали двома нарядами.

Він уточнив, що представники держохорони затримали двох співробітників КОРДу, що стало форс-мажором для керівників операції.

Все по темі: Смертельна перестрілка поліції