Bloomberg назвав вибори в Європі та США головною загрозою світу

Майбутні вибори в Європі, а також обрання президентом США Дональда Трампа представляють найбільшу загрозу світовій стабільності в 2017 році

До такого висновку прийшли 146 аналітиків і експертів, опитані Bloomberg.

Найбільш високо серед країн ЄС експерти оцінюють ймовірність політичної нестабільності в найближчі три роки в Греції. Занепокоєння також викликає зростання популярності націоналістів в Польщі і Великій Британії.

Крім того, загрозою світовій стабільності можуть стати і вибори у Франції та Німеччині. Експерти також не виключають проведення дострокових виборів у Великій Британії.

Другою загрозою світовій стабільності вважають політику Дональда Трампа. Найбільшу загрозу, на думку аналітиків, є плани Трампа знизити податки.

При цьому експерти відзначають, що ряд передвиборних обіцянок Трампа, наприклад про будівництво стіни на кордоні з Мексикою, швидше за все ніколи не будуть виконані.

До загроз світової стабільності експерти також включили (в порядку зменшення небезпеки): зовнішню політику президента РФ Володимира Путіна, вихід Великої Британії з ЄС, глобальні кібервійни, а також зміни в керівництві Китаю.