Один з ключових претендентів на пост держсекретаря США вибув з гонки

Колишній мер Нью-Йорка Рудольфо Джуліані зняв свою кандидатуру з числа претендентів на посаду державного секретаря США нової адміністрації

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяви в команді Трампа.

"Перехідна команда в п'ятницю оприлюднила заяву, згідно з якою Джуліані зняв свою кандидатуру з розгляду на цю посаду ще в минулому місяці", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим обраний президент Дональд Трамп розмістив звернення, назвавши Джуліані надзвичайно талановитим і патріотичним американцем.

"Я завжди буду вдячний його повній відданості кампанії, після чого я виграв праймеріз, а також за його надзвичайно мудру пораду. Він і надалі буде залишатися близьким другом, і в залежності від обставин, я буду звертатися до нього за порадами", - заявив Трамп. При цьому він не виключив, що Джуліані пізніше зможе отримати важливе місце в його адміністрації.

У число тих, хто розглядається Трампом на посаду держсекретаря, входять також колишній кандидат республіканців на виборах президента США Мітт Ромні, екс-головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс, голова сенатського комітету з закордонних справ Боб Коркер, колишній директор ЦРУ США відставний генерал Девід Петреус.