На Тернопільщині відкрили завод із виготовлення комплектуючих для Volkswagen

У Чорткові на Тернопільщині розпочало роботу підприємство "СЕ Борднетце-Україна", що займається виробництвом кабельно-провідникової продукції для концерну Volkswagen

Участь у відкритті першої черги підприємства взяв президент України Петро Порошенко, який виступив перед працівниками в рамках робочої поїздки до Тернопільської області, повідомляє прес-служба глави держави.

"Замість того, щоб брати кредити, які треба повертати, потрібно залучати інвестиції, які створюють нові робочі місця, дають податки, нові технології", - наголосив президент.

За його словами, відкриття нового заводу, де об'єднались потенціали українських виробників, німецьких та японських інвесторів, є яскравим прикладом взаємовигідної співпраці з іноземними партнерами.

Порошенко особливо підкреслив, що принциповим є розвиток підприємств в таких містечках, як Чортків, та назвав цей приклад продовженням політики децентралізації, яка дозволяє місцевим громадам отримувати значну частину коштів для власних потреб.

Президент зазначив, що чортківська філія заводу "Борднетце-Україна" - це 500 нових робочих місць. Влітку наступного року планується завершити другу чергу та ввести в експлуатацію виробництво електронного та електричного устаткування для автотранспортних засобів. Це забезпечить робочими місцями ще півтори тисячі жителів Тернопільщини.