Рада підтримала законопроект Порошенка щодо захисту грошей вкладників ПриватБанку

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому з правками законопроект №5553 "Про внесення зміни в Закон України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Відповідне рішення прийняли 276 народних депутатів. Ініціатором закону був президент України Петро Порошенко.

У пояснювальній записці йдеться про те, що законопроект розроблено з метою посилення тенденції щодо подолання кризових явищ у банківській системі України та закріплення прояви волі держави як власника державних банків у забезпеченні захисту інтересів вкладників - фізичних осіб.

Законопроектом передбачається внести зміни до статті 57 закону України "Про банки і банківську діяльність". Згідно цим змінам, держава бере на себе обов'язок щодо забезпечення відшкодування фізичним особам - вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності з законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.