Фонд гарантування продав 100% акцій ПриватБанку

Сьогодні, 21 грудня, Фонд гарантування вкладів фізосіб близько опівночі оголосив, що підписав договір про продаж 100% акцій ПриватБанку Міністерству фінансів

Про це повідомляє finclub.

"З моменту передачі власником 100% акцій банку є держава в особі Міністерства фінансів. Такий результат є наслідком скоординованих дій Мінфіну, НБУ, ФГВФО, НКЦПФР, Укргазбанку та Укрексімбанку ", - повідомили в ФГВФО.

Функцією Фонду гарантування в зазначеному процесі було встановлення контролю над банком, його підготовка до переведення в державну власність і забезпечення передачі новому власнику. З боку ФГВФО виконання зазначених завдань забезпечували близько 80 фахівців, які перебували в головному офісі та філіях банку, в тому числі на Кіпрі, а також близько 50 працівників Фонду, які здійснюють супровід дистанційно.

"Протягом 72 годин були сформовані резерви під активні операції, здійснена додаткова емісія акцій і забезпечено їхнє розміщення, внесені зміни до статуту банку, сформований перехідний баланс, проведені всі необхідні процедури для продажу акцій і зміни власників банку. Оскільки капітал ПриватБанку придбав негативне значення, Фонд гарантування, відповідно до закону "Про систему гарантування вкладів фізосіб", продав акції банку Мінфіну в повному обсязі за 1 гривню", - повідомили в ФГВФО.

Все по темі: Націоналізація ПриватБанку