Свавілля держави. Екс-керівництво Приватбанку розповіло, як в НБУ навмисно призвели до націоналізації

Минулого року все було нормально, але одним розписом пера НБУ зробив так, що стало потрібно сформувати додаткові резерви у 148 млрд грн

Про це розповів екс-директор з IT ПриватБанку Дмитро Дубілет в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, до останнього часу в інформпросторі не було представлено думки правління банку щодо того, що відбувається.

"Ми були зайняті роботою з клієнтами і будь-які наші слова про те, що держава може чинити несправедливо – могли викликати паніку. Тому можна говорити тільки зараз про те, що відбулося з ПриватБанком – це свавілля, яке дозволила собі держава", - зазначив Дубілет.

Дубілет стверджує, що банку потрібно було сформувати резерви до 150 млрд грн і в користувачів могло скластися думка, що 150 млрд грн – це гроші, які хтось вивів в офшор. А насправді ці 150 млрд грн "сформувалися після того, як Нацбанк доволі різко, неочікувано і несправедливо змінив нормативну політику".

"Тобто ще минулого року все було нормально, і тут одним розписом пера НБУ зробив так, що стало потрібно сформувати додаткові резерви. Це дуже важливо. Адже не гроші зникли. Змінилася нормативна політика банку", - стверджує Дубілет.

Також він вважає дивне ставлення банку до того, як потрібно враховувати завдатки. Це стосується кредитів. Також є багато запитань до визначення інсайдерських портфелів, адже є міжнародні організації, які визначають для кожного банку цей портфель.

"Тобто НБУ став сам його визначати без думки міжнародних партнерів", - наголосив екс-директор.

Все по темі: Націоналізація ПриватБанку