Посла України при ООН треба відкликати через голосування щодо Ізраїлю, - нардеп

Україна повинна відкликати свого посла при ООН Володимира Єльченка через те, що він підтримав резолюцію ООН, яка вимагає від Ізраїлю припинити будівництво єврейських поселень на окупованих палестинських територіях

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив депутат від "Народного фронту", член групи з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем Олександр Кірш. 

"Україна не голосувала, так як проголосував від імені держави Єльченко. Я сподіваюся, що це дурнувате голосування буде дезавуйовано разом з рішенням кадрових питань щодо керівництва МЗС. Те, що Єльченко наводить у якості виправдання, що тут є якась аналогія Палестини та України,  це - незбагненне дикунство", - наголосив він.

Кірш зазначив, що фактично ця подія різко погіршила відносини України з одною з небагатьох держав-друзів, яка підтримувала Україну попри тиск Росії. 

Він додав, що Україна повинна була проголосувати проти цієї резолюції. 

"Як мінімум зараз потрібно відкликати посла, відкликати це голосування та, можливо, замінити міністра закордонних справ, якщо він вважатиме за необхідне розділяти цю відповідальність. Поки це не позиція України, а позиція одного безмозкого посла", - підсумував Кірш.