Зарплата прокурорів у 2017 зросте на 60%, - Луценко

Заробітна плата працівників органів прокуратури 2017 року буде підвищена на 61%, що дає можливість здійснити її виплату в середньому у розмірі 15-18 тис грн, залежно від вислуги років

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Генеральний прокурор Юрій Луценко відвідав Костянтинівську та Краматорську місцеву прокуратури.

Вітаючи співробітників органів прокуратури з новорічними святами, Луценко відмітив, що в якості подарунка може повідомити про заплановане підвищення зарплати у 2017 році. Так, за його словами, заробітна плата працівників органів прокуратури у 2017 році буде підвищена на 61%, що дає можливість здійснити її виплату в середньому у розмірі 15-18 тис. грн, в залежності від вислуги років (для порівняння: у 2016 році – 8-11 тис. грн). Крім того, заплановане підвищення щомісячної компенсації витрат на оренду житла з 2,5 тис. грн до 4 тис. грн (теж на 61% в порівнянні з 2016 роком), яка виплачується як щомісячна премія.

Генеральний прокурор наголосив, що таке підвищення заробітної плати стало можливим в першу чергу завдяки підтримці президента України і парламенту, які побачили, що "прокуратура дає результат та діє ефективно".

Водночас, Луценко підкреслив, що "всі наші досягнення ґрунтуються на роботі наших рядових працівників".

"Ви змогли дати імпульс змінам", - наголосив він, звертаючись до працівників органів прокуратури в Донецькій області.