Бій під Крутою Балкою: журналіст розповів про загиблого воїна

У бою під Крутою Балкою 29 грудня загинув 53-річний луганчанин Леонід Проводенко, який після початку війни вивіз родину до Києва і пішов добровольцем на фронт

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

"Леонід Проводенко, позивний "Козак", командир відділення розвідки 12-го мотопіхотного батальйону 72-ї механізованої бригади. Житель села Михайлівка Луганської області, йому 53 роки. Після початку війни вивіз родину до Києва, і пішов добровольцем на фронт. 29 грудня під час розвідувального виходу під Авдіївкою, його група виявила опорний пункт і зіткнулася з підрозділом російських найманців. Стрілянину відкрили майже впритул. Леонід особисто знищив, за даними противника, двох найманців, але прикриваючи відхід своєї групи, загинув смертю хоробрих", - йдеться в повідомленні.

Вороги виклали в інтернет відео і фото знущань над тілом загиблого воїна.

Прощання із загиблим воїном відбудеться 2 січня об 11:00 біля верхнього виходу з метро "Хрещатик" на Інститутській, поряд з пам'ятним знаком Героям Небесної сотні. Похорон - на Лук'янівському військовому кладовищі. У Проводенка в Києві сім'я, двоє його синів залишилися сиротами.