S&P знизило рейтинги ПриватБанку до рівня "вибірковий дефолт"

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor знизило рейтинги ПАТ КБ "ПриватБанк" з рівня "R" (під наглядом органів державного регулювання) до рівня "SD" (вибірковий дефолт)

Про це повідомляє в прес-служба агентства.

Аналітики пояснюють, що такі рейтингові дії пов'язані з примусовою конвертацією в капітал банку трьох випусків сертифікатів участі в позиці.

Все по темі: Націоналізація ПриватБанку

Зокрема, були конвертовані випуски сертифікатів, що знаходяться в обігу та надходження від яких пізніше були видані в борг ПриватБанку. Ці цінні папери були розміщені британською спеціальною юридичною особою. Так, у капітал банку були конвертовані наступні цінні папери: пріоритетні незабезпечені сертифікати участі в позиці обсягом $175 млн; пріоритетні незабезпечені сертифікати участі в позиці обсягом $200 млн; субординовані сертифікати участі в позиці обсягом $220 млн.

Водночас агентство підкреслює, що зниження рейтингу не є визнанням загального дефолту ПриватБанку, оскільки щодо інших зобов'язань банку дефолт не був оголошений. Що стосується рейтингу боргових зобов'язань ПриватБанку, то S&P їх не розглядав. Агентство планує переглянути поточний рівень рейтингів після того, як отримає достатньо інформації для оцінки кредитоспроможності фінустанови після проведення урядом докапіталізації.