Сховище ядерного палива у зоні ЧАЕС хочуть звести до квітня

Сховище ядерного палива в зоні Чорнобильської атомної електростанції мають намір побудувати до кінця березня 2017 року

Про це заявив головний інженер проекту підвищення безпеки Андрій Савін, повідомляє прес-центр Державного агентства з управління зоною відчуження.

У відомстві зазначають, що наприкінці минулого року було завершено випробування столу для поводження з пошкодженим ядерним паливом. Ці випробування обладнання для сховища відпрацьованого палива сухого типу (СВЯП-2) стали останніми, після чого обладнання буде направлено до зони ЧАЕС з Німеччини.

"До кінця березня 2017 року ми маємо завершити не тільки всі будівельно-монтажні роботи, а й індивідуальні випробування, а також комплексне випробування окремих систем. Це необхідно для того, щоб у квітні розпочати комплексні холодні випробування всього СВЯП-2", - наголосив Савін.

Таким чином, за його словами, у наступні три місяці необхідно виконати велику кількість роботи, адже у квітні  на СВЯП-2 почнуться "холодні" випробування обладнання, в яких будуть задіяні вироби-імітатори відпрацьованих тепловидільних збірок. 

"Складність полягає в тому, що буде відбуватися не тільки завершення монтажу, але і різнопланові випробування декількох десятків одиниць обладнання, причому понад сорок одиниць – це обладнання, важливе для безпеки за класифікацією Держатомрегулювання", - підсумував Савін.