Мосійчук розказав подробиці інциденту з відрізаним вухом у СІЗО

Інцидент із "торнадівцями" у Лук'янівському СІЗО стався після того, як після повернення із суду вони виявили посилення режиму утримання в ізоляторі

Про це народний депутат Ігор Мосійчук розповів в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Коли привезли бійців "Торнадо" із суду, їх закрили в камери, де утримуються ув'язнені в той час, поки в їхніх основних камерах проводиться обшук. До "торнадівців" підійшов один з представників адміністрації, контролер. Він сказав, що поки вони були на суді, з їхніх камер вилучили спортивний інвентар. І, до того ж, повісили так звані "баяни" - додаткові решітки, які практично перекривають доступ світла в камеру", - розказав Мосійчук.

За його інформацією, у відповідь на це один із в'язнів, "торнадівець" з позивним "Ахіллес", почав відрізати собі вухо.

"По суті, його відрізав і кинув ним у цього співробітника тюремної адміністрації", - додав нардеп.

Він стверджує, що працівники СІЗО не пробували надати допомогу травмованій людині. Замість цього вони втекли в зброярню і там закрилися. Один при вигляді крові втратив свідомість.

"Ув'язнені залишилися кинутими напризволяще. Вони (співробітники СІЗО, - ред.) там дві години сиділи. Тут почалися чутки, що СІЗО захопили, співробітників адміністрації захопили", - розказав Мосійчук.

Він запевнив, що ця інформація не відповідає дійсності.

За словами нардепа, "торнадівець" міг відрізати собі вухо заточкою. "У в'язниці у всіх камерах є заточки, ножі, люди ріжуть хліб", - додав Мосійчук.

Він зазначив, що постраждалому надали медичну допомогу. "Так розумію, пришили вухо і повернули в СІЗО", - підсумував нардеп.