Організатори "Золотого глобуса" підтримали Меріл Стріп за її слова про Трампа

Організатори американської кінопремії "Золотий глобус" подякували актрисі Меріл Стріп за її виступ на захист свободи преси

Про це повідомляє ВВС.

Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA) назвала її недільну промову на церемонії вручення премії "першокласним виступом".

Стріп розкритикувала обраного президента США Дональда Трампа, і сказала, що "нам потрібна відповідальна преса, яка буде закликати до відповіді сильних світу цього".

У відповідь Трамп назвав Стріп "сильно переоціненою актрисою".

У середу президент HFPA Лоренцо Сорія заявив, що підтримує Меріл Стріп і схвалює її слова.

"Як організація журналістів, HFPA повністю на вашій стороні у справі захисту свободи вираження, і ми відкидаємо будь-які заклики до цензури", - написав він у Twitter, звертаючись безпосередньо до актриси.

"Ми вдячні вам за вашу непохитну підтримку мистецтва", - додав він.

Багато інших акторів уже також висловили Меріл Стріп свою підтримку.

Зокрема, Роберт Де Ніро надіслав їй листа, в якому сказано: "Те, що ви сказали, було просто чудово. Це слід було сказати, і ви зробили це чудово".

"Я з глибокою повагою ставлюся до вас за те, що ви зробили це саме в той момент, коли весь світ відзначав ваші заслуги. Я поділяю ваше ставлення до панків і задирів. Пора й міру знати!" - наголосив він.

"Ви, з вашою елегантністю і розумом, володієте потужним голосом, який надихає інших на те, щоб теж висловити свою точку зору, і їх голоси будуть почуті. Надзвичайно важливо, щоб ми всі висловили свою думку", - пише Де Ніро.

Роберт Де Ніро вже не перший раз висловлює своє невдоволення Дональдом Трампом. Незадовго до виборів він оприлюднив відеоролик, в якому він назвав тоді ще не обраного кандидата від республіканців ідіотом і дурнем.

Віола Девіс, яка представляла Меріл Стріп аудиторії на церемонії вручення премії "Золотий глобус", сказала згодом, що та "заслужила право сказати це, і по-моєму, ми всі зітхнули з полегшенням - вона висловила наше загальне почуття".

Стріп, яка отримала нагороду за видатні заслуги в кінематографі, під час своєї промови згадала випадок, коли Трамп спародіював журналіста з інвалідністю. За її словами, це "розбило їй серце".

"Це інстинктивне бажання принижувати когось просочується в життя кожного, коли воно культивується людиною, наділеною владою - кимось, хто представляє громадську платформу. Інші починають думати, що їм теж можна так чинити", - заявила Стріп. При цьому ім'я Трампа вона жодного разу не згадала.

Вона також сказала, що відповідальна преса повинна закликати Трампа до відповіді протягом усього його терміну.