Росія робить антипольські провокації в Україні і антиукраїнські у Польщі, - Княжицький

Росіяни, які бояться українсько-польського союзу, здійснюють антипольські провокації в Україні і підтримують антиукраїнські провокації у Польщі

Про це у ефірі Еспресо.TV розповів народний депутат від фракції "Народний фронт", голова комітету ВР з питань культури та духовності Микола Княжицький.

"Росіяни, які бояться українсько-польського союзу, будуть робити все, щоб здійснювати антипольські провокації в Україні і підтримувати антиукраїнські провокації у Польщі. Ми маємо жорстко засуджувати такі провокації, що й було зроблено у заяві (заява Княжицького-Юринець — Ред.), не забуваючи і про 14 українських могил, які були знищені у Польщі. Ми маємо не допустити повторення того, що сталося у Гуті Пеняцькій, розслідувати цю ситуацію. покарати винних, і також вимагаємо покарання тих, хто нищив українські могил", - сказав Княжицький.

За його словами, Російська Федерація спекулює на тому, що українці і поляки раніше ворогували. Складні зміни, які зараз відбуваються у світовій політиці, вимагають того, щоб Україна і Польща трималися разом.

Княжицький нагадав, що паплюження могил у Гуті Пеняцькій сталось 9 січня зранку, після святкування Різдва і це є варварством.

"Завдяки зусиллям українських політиків у Польщі зараз розуміють, що події у Гуті Пеняцькій є провокацією третьої сили. Наш колега, співголова українсько-польської міжпарламентської групи Міхал Дворчик сказав, що у Польщі розуміють, що це є антиукраїнська і антипольська провокація. Мені здається, що ми приходимо до ситуації, коли краще розуміємо одне одного", — додав нардеп.