В Ізраїлі збудують дорогу, яка заряджатиме електромобілі під час руху

У Тель-Авіві розроблять дорогу, яка здійснюватиме підзарядку електромобілів просто на ходу від особливого дорожнього полотна

Про це повідомляє Нi-news.

В першу чергу перероблять смугу для руху автобусів, а потім таким же чином модифікують і іншу частину дороги.

Зазначається, що спеціальна машина робить траншею глибиною в 8 см, в яку вкладаються індукційні котушки. Далі ділянку зверху покривають асфальтом. Котушки, укладені під поверхнею дороги, забезпечують ефективну роботу системи бездротової передачі енергії на висоту до 25 см, при цьому їх випромінювання  не дістає до водія і пасажирів.

Технологія бездротової зарядки вже пройшла випробування в лабораторії компанії Electroad і на 20-метровому дослідній ділянці дороги неподалік від лабораторії. Подібна технологія має масу позитивних сторін. Наприклад, повногабаритна акумуляторна батарея для електричного автобуса важить 5 тонн і коштує близько $ 300 тис. Якщо відмовитися від такої батареї, то автобус стане набагато легшим і буде витрачати на пересування меншу кількість енергії.

За словами директора компанії Electroad Орена Езер, ця технологія проста. Для прокладки зарядних елементів потрібно тільки мідь і гума, а сама прокладка може проводитися швидко навіть на вже існуючих дорогах.