З приходом до влади Путіна Росія досягла піку у своїх репресіях, - HRW

Російська Федерація на сьогоднішній день досягла піку репресій за весь період після розпаду СРСР

Про це йдеться в доповіді міжнародної організації Human Rights Watch, про що повідомив на прес-конференції в Києві директор HRW по Європі і Центральній Азії Х'ю Вільямсон, передає ЛІГА.net.

"Ми побачили, що Росія дійшла піку репресій за весь період після розвалу Радянського Союзу і 90-х років. У нашої організації у Москві є свій офіс, і ми спостерігаємо найбільше погіршення ситуації з правами людини з приходом до влади Путіна", - сказав він.

Також Вільямсон відзначив, що в 2016 році зафіксовано погіршення ситуації зі свободою зібрань в РФ, де "практично неможливо організувати протест на вулиці".

"Ми продовжуємо спостерігати втілення закону про іноземних агентів. Це дуже дискримінаційний закон, який демонізуватиме багато фондів з іноземними донорськими коштами. Дуже багато таких організацій закрилося, так як їм довелося реєструватися як іноземні агенти", - підкреслив представник HRW.

За словами Вільямсона, в країні-агресора тривають репресії в сфері свободи вираження поглядів. Інтернет-провайдерів і мобільні компанії зобов'язали зберігати дані про переговори клієнтів за шість місяців. Також заборонено проводити релігійні заходи за межами релігійних установ.