"Дождь" закрили, час братися за "Інтер". Реакція соцмереж на заборону каналу

Українці активно обговорюють у соціальних мережах заборону трансляції російського каналу "Дождь" в Україні

12 січня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прибрала телеканал "Дождь" з переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам законодавства України. У відомстві це пояснили тим, що виявили на каналі порушення вимог закону "Про рекламу", зафіксувавши розміщення комерційної реклами. Понад те, також були виявлені порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Пізніше голова Нацради з телерадіомовлення Юрій Артеменко пояснив, що риторика каналу "Дождь" після Революції гідності суттєво змінилась, особливо після зміни менеджменту.

Читайте також: Чому "Дождь" мали заборонити ще 3 роки тому

Тим часом у Росії на цю новину відреагували майже одразу. Зокрема, офіційний представник російського МЗС Марія Захарова на своїй сторінці у Facebook написала, що МЗС Росії звернеться до ОБСЄ через заборону в Україні цього каналу. Медіаінвестор "Дождя" Олександр Вінокуров відповів Захаровій на таку заяву, та іронічно попросив проінформувати ОБСЄ про "незаконне відключення телеканалу російськими телеком-операторами під тиском адміністрації президента". 

Тим часом в українському медіапросторі також активно обговорюють заборону на трансляцію каналу.