Мей оголосить план виходу з Євросоюзу 17 січня: опубліковано можливі тези

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей має намір озвучити стратегію виходу країни зі складу Європейського Союзу вже у вівторок, 17 січня

Про це повідомляє ВВС.

Зазначено, що канцелярія британського прем'єра назвала чутками інформацію в пресі, ніби вона вибрала "жорсткий" варіант виходу Сполученого Королівства з ЄС.

За даними агентства, на Даунінг-стріт не коментують і не підтверджують жодні витоки щодо змісту майбутньої промови прем'єр-міністра, але деякі прогнози зробити все ж можна.

Намір Мей більш жорстко контролювати імміграцію дозволяє припустити, що вона готова пожертвувати доступом до єдиного ринку Євросоюзу, а бажання укладати торговельні угоди з такими країнами, як Нова Зеландія, означає готовність вийти з митного союзу ЄС.

Також очікується, що у своїй промові Мей закличе покласти край суперечкам і взаємним образам між прихильниками виходу з ЄС і тими, хто виступав за збереження членства в ньому. Прем'єр, як стверджують газети, буде просити націю об'єднатися і разом забезпечити успіх Brexit.

Тереза Мей підготувала свою промову на вимогу парламенту, який попросив уряд опублікувати план виходу з Євросоюзу ще до початку офіційних переговорів з Брюсселем. Головним питанням є збереження або відмова від доступу до єдиного ринку ЄС.