Кубів назвав ключові завдання уряду

Ключові завдання уряду – це забезпечення вищих заробітних плат та розвиток національної економіки

Про це на погоджувальній раді заявив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, передає Еспресо.TV.

"Першого грудня соціальні стандарти підвищені трішки більше, ніж на 10%. Це не великі кошти, але це крок вперед. Загалом уряд протягом 2016 року, здійснивши двічі підвищення соціальних стандартів, забезпечив їх зростання на 16%. Окрім того, з 1 січня 2017 року буде збільшено мінімальну зарплату до 3200 грн. І це тільки перші кроки, які дозволять нам поліпшувати рівень життя і надалі розвивати національну економіку", - сказав Кубів.

Першого пленарного тижня в 2017 році уряд також просить у депутатів розглянути невідкладні законопроекти. Серед них: створення дорожнього фонду та спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків.

"Прийнято пакет ініціатив щодо дорожнього господарства та створення дорожнього фонду. Хочу сказати, що ми попрацювали з апаратом Верховної Ради, і передали закони, які є невідкладними, і просимо розглянути їх...Серед них - спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків... Також традиційно ми просимо підтримати законопроект щодо стягнення неправомірних активів. Важливим блоком також є питання національної безпеки та оборони. Позиція уряду була і залишається незмінною - цей блок є пріоритетний ", - зазначив віце-прем'єр-міністр.