Сніданок Пінчука можуть використати, щоб легітимізувати ідеї олігарха, - віце-прем'єр

Український сніданок може бути використаний для легітимізації дискусії про відмову від Криму з Донбасом, і від інтеграції в ЄС і НАТО заради примирення з агресором

Про це заявила віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Тези цього так званого "мирного плану" (Пінчука, - ред.) вже взяла на озброєння російська пропаганда. Вона намагається демонструвати, ніби-то частина української еліти готова відмовитися і від Криму з Донбасом, і від інтеграції в ЄС і НАТО заради примирення з агресором. Це робиться, щоб поставити під сумнів нашу єдність", - написала урядовець.

Вона зазначила, що "це все – напередодні можливої зустрічі Путіна і Трампа".

"Певно, щоб показати, що Україна такий варіант може розглядати і навіть погодитися на нього. Цю думку напевне підтримують симпатики Кремля на заході. Враховуючи все це, український сніданок може бути використаний для легітимізації цієї дискусії. А тому сам факт моєї участі у ньому може виглядати як частина цього процесу", - повідомила Климпуш-Цинцадзе.

Вона уточнила, що "найголовніше - за моїм відчуттям переважна більшість українського громадянського суспільства не дає мені мандату на представлення позиції України саме на цьому заході".

"Після таких роздумів і вирішила відмовитися від поїздки", - наголосила урядовець.

Читайте також: Вірус Пінчука. Чому Україні навіть не варто говорити про "компроміс" з Путіним