CNN нагадав, як Трамп називав Росію найбільшою проблемою

До початку президентської кампанії в США висловлювання Дональда Трампа на адресу Росії були не такими дружніми

Телеканал CNN опублікував добірку фрагментів інтерв'ю обраного президента США Дональда Трампа, яке він давав до того, як долучився до президентських перегонів. 

Мільярдер, зокрема, називав Росію найбільшою проблемою для Вашингтона, а також виступав за введення санкцій щодо Москви.

Так, в інтерв'ю Fox News від 24 березня 2014 року, незабаром після анексії Криму Росією, Трамп погодився з оцінкою, яку дав колишній кандидат у президенти від республіканців Мітт Ромні. Під час дебатів той назвав Росію "геополітичним ворогом номер один".

"Мітт був правий, коли сказав, що Росія наша найбільша проблема", - наводить CNN слова Трампа.

Він зазначив тоді, що деякі медіа висміяли Ромні за ці слова. "Вони сміялися. А виявилося, що він був абсолютно правий. Подивіться, що Росія робить з Іраном, як вони контролюють ситуацію в Сирії і буквально скрізь... Нас викинули звідусіль", - сказав Трамп.

До цього, 3 березня, в інтерв'ю тому ж телеканалу Трамп заявив про солідарність з висловлюванням Ромні. "Ну Мітт був прав, причому ніхто не знав, наскільки він виявився прав. Ви тільки подивіться на відповідь Обами і на те, що відбувається", - наголосив він і додав, що США програли ситуацію в Сирії, а Росія взяла верх.

У тому ж інтерв'ю Трамп сказав, що "є багато способів впливу на економіку Росії", яка, за його словами, "не сильна з економічної точки зору".

В іншому інтерв'ю телеканалу NBC, яке він дав 14 березня 2014 року, Трамп розвинув цю думку і прямо заявив, що США обов'язково повинні ввести санкції проти Росії. "Ми повинні показати силу. Путін успішно перехопив ініціативу у Обами, перехопив у нас і робив це довгий час", - сказав Трамп.

Телеканал зазначає, що ці висловлювання обраного президента різко контрастують з дружньою щодо Росії риторикою, яку той почав використовувати після початку президентської кампанії.