Польща збільшує армію до 150 тисяч військових

Завдяки створенню військ територіальної оборони загальна чисельність польської армії до 2019 року має скласти 150 тис. військовослужбовців

Про це після зустрічі з главою польського уряду Беатою Шидло заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, передає "Укрінформ".

“Після формування торік трьох перших бригад територіальної оборони на цей рік заплановано формування трьох чергових – двох у Мазовецькому воєводстві й однієї у Вармінсько-Мазурському. Загалом, це призведе до зростання польської армії щонайменше до 125-130 тис. військовослужбовців. Як відомо, до 2019 року ми хочемо, щоб чисельність польської армії перевищила 150 тис. військовослужбовців”, - заявив Мацеревич.

Пріоритетами оборонного відомства на цей рік він назвав реалізацію проекту протиповітряної оборони середнього радіусу дії “Вісла”, а також кіберзахист, на який буде витрачено понад мільярд злотих (близько $250 млн).

За його словами, в цьому році має бути підписана угода про постачання для Військово-морських сил трьох підводних човнів. Також є шанс на закупівлю нових багатоцільових винищувачів F-16.