В Анкарі арештували 2 підозрюваних у вбивстві російського посла

Суд Анкари виніс ухвалу про арешт двох затриманих у рамках розслідування замаху на посла Росії у Туреччині Андрія Карлова

Про це повідомляє агентство Anadolu.

Один із заарештованих - Серджан Башар - є співробітником поліції.

Загалом прокуратура турецької столиці напередодні допитала кілька підозрюваних у причетності до замаху.

Разом із Башаром на запитання слідчих відповідали підприємець Енес Асим Силін, адвокат Серкан О., співробітник поліції Гасан Т. і викладач вузу Абдулькадир Ш.

Зазначається, що після допиту Абдулькадир Ш. був звільнений з-під варти, тоді як Серджан Башар і Енес Асим Силін за рішенням суду заарештовані і відправлені до в'язниці "Синджан".

При цьому Серкан О. і Гасан Т. звільнені під підписку про невиїзд.

Слідство заявляє, що співробітник поліції Серджан Башар - це активіст терористичної течії Фетхуллаха Гюлена (FETO), який "курирував" прибічників FETO з числа курсантів Поліцейської школи імені Рушту Унсала в Ізмірі, де навчався і вбивця російського посла - Мевлют Мерт Алтинташ.

При цьому будинок у кварталі Деметевлер в Анкарі, де був прописаний Алтинташ, також належав Серджану Башару.

Як повідомлялося, в Туреччині вважають, що вбивця посла Росії у Туреччині Андрія Карлова був пов'язаний з організацією мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту в країні в липні.

Напередодні турецька поліція також затримала організатора виставки, під час якої був убитий посол.

9 грудня 22-річний поліцейський (за деякими повідомленнями - колишній) із загону спецпризначення Мевлют Мерт Алтинташ застрелив на фотовиставці "Росія очима турок" у столиці Туреччини Анкарі посла Росії Андрія Карлова. Алтинташ назвав свої дії помстою за дії Росії у Сирії.

Нападника було вбито під час операції поліції. Слідчий комітет Росії кваліфікував вбивство посла як "акт міжнародного тероризму".