Білий дім уперше за 150 років залишиться без тварин

Після від'їзду Барака та Мішель Обами президентська резиденція у Вашингтоні вперше за півтора століття залишиться без домашніх улюбленців - Дональд Трамп не привозитиме з собою тварин

Про це повідомляє Интерфакс.

За даними Музею президентських вихованців, починаючи з президентства Теодора Рузвельта (з 1901 року) в Білому домі завжди знаходилися собаки, які користувалися незмінною популярністю у більшості американців, незалежно від партійної приналежності останніх. Нерідко окрім собак перша сім'я США заводила і інших тварин.

"Перші сім'ї з домашніми тваринами змушують нас усвідомити, що президенти - такі ж самі люди, як і ми. Навчити дітей, та дорослих розрізняти президентів США по домашніх тваринах простіше, ніж за будь-якою іншою ознакою", - розповіла засновник музею Клер Маклін.

Раніше передбачалося, що молодший син Трампа отримає в подарунок собаку породи голдендудль (гібрид золотого ретривера та пуделя), колір шерсті якої дуже близький до рідкісного відтінку волосся нового президента США. Цуценя навіть назвали Паттоном на честь одного з улюблених героїв Трампа - генерала Джорджа Сміта Паттона-молодшого, військового діяча США в Європі під час Другої світової війни. Однак, за даними New York Post, в очікуванні переїзду Трампів друг сім'ї Лоїс Поуп так прив'язалася до цуценяти, що не змогла з ним розлучитися.

У родині президента Барака Обами дві португальські водні собаки - Бо і Санні. В його попередника Джорджа Буша-молодшого був шотландський тер'єр на прізвисько Барні Буш, а у сім'ї Клінтонів - лабрадор-ретривер Бадді та кіт Сокс. У різний час президенти США тримали коней і птахів, а в 27-го глави держави Вільяма Тафта були козел і молочна корова. Президенту Джону Адамсу маркіз де Лафаєт подарував алігатора, який жив в одній з ванних кімнат Білого дому, приводячи в жах гостей. Дружина Адамса Луїза розводила гусениць тутового шовкопряда.