Сенцову досі не виплатили Шевченківську премію

Українському режисеру і політв'язню Олегу Сенцову досі не виплатили Шевченківську премію

Цю інформацію надали журналістці Олесі Анастасьєвій у відповідь на її запит до Адміністрації президента, повідомила вона на своїй сторінці у Facebook. 

"За певних обставин сам Сенцов О. Г. не міг отримати грошову частину премії, і від нього ніхто не звертався до комітету щодо отримання коштів. Згідно чинного законодавства, грошову частину премії Сенцова О. Г. повернуто на рахунок Державної казначейської служби України, де вона буде зберігатися протягом трьох років", - відповіли журналістці у Комітеті з Національної премії України.

Також у відповідь на запит Олесі Анастасьєвої Адміністрація президента зазначила, що Олег Сенцов з 30 травня 2015 року отримує дворічну державну стипендію.

"Розмір стипендії становить 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Зокрема, з 1 грудня 2016 року стипендія становить 1871 гривню на місяць", - йдеться у відповіді на запит.

2 березня 2016 року указом президента Олегу Сенцову присуджена Національна премія України імені Тараса Шевченка. Розмір премії становить 192 тисячі гривень.