На Донбасі за добу поранено 3 бійців

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, троє військовослужбовців зазнали поранень

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

Зокрема, по одному військовослужбовцю було поранено в Троїцькому та Авдіївці внаслідок ворожих обстрілів. Ще одного військового було поранено на Луганському напрямку.

Основні бойові дії на Луганському напрямку вчора велися у Попаснянському районі. Протягом дня противник активно відкривав вогонь з легкого озброєння у бік захисників Новозванівки, а пізно ввечері застосував міномети у цьому районі. 

Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема два - з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку противник був активним у всіх ключових районах протистояння, за виключенням Донецького аеропорту. Найважча обстановка зберігається в Авдіївці. 

На Світлодарській дузі противник порушив режим тиші двічі - вранці та перед заходом сонця. В обох випадках - без використання важкого озброєння.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося сім ворожих обстрілів.

На Маріупольському напрямку вперше у новому році бандформування застосували реактивну артилерію. Тричі бойовики здійснили постріли з переносних реактивних установок "Град-П" (Партизан) під час чергового обстрілу позицій сил АТО поблизу Красногорівки.

Саме на ділянці фронту Красногорівка - Мар’їнка вчора було найгарячіше. Ворожі обстріли тривали тут протягом усієї доби: вранці були активними снайпери противника, пообіду в хід пішли кулемети та ручні гранатомети. Пізно ввечері бойовики повністю перейшли на важке озброєння - з 10-ї вечора до опівночі ворог випустив 15 артилерійських снарядів та понад 110 мінометних мін. 

Усього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема сім - з важкого озброєння.