Нацполіція вимагає надати доступ до міжнародних закупівель ліків, – Супрун

На Міністерство Охорони здоров’я триває тиск через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям

Про це написала виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

"Тиск на Міністерство охорони здоров’я через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям триває. 24.01.2017 до нас у Міністерство приходив старший оперуповноважений департаменту захисту економіки Національної поліції України з метою доступу до документів. Ухвала, з якої по документи МОЗ прийшли слідчі - прострочена, її термін дії добіг кінця 19.01.2017", – написала Супрун.

Вона повідомила, що Національна поліція розслідує, як програма розвитку ООН закуповувала для МОЗ ліки за сімома державними програмами.

"На думку тих, хто ініціював слідство, – за завищеними цінами. Дивним чином подібні припущення розходяться з підрахунками громадських організацій та міністерства", – заявила в.о. міністра охорони здоров’я.

Крім того, Супрун переконана, що такі візити до відомства продовжаться. 

"Упевнена, що це - лише перший візит, які зовсім скоро можуть стати регулярними. Адже Міністерство та Уряд і надалі підтримують закупівлі ліків через міжнародні організації, які дозволили зекономити гроші, закупити більше ліків та посунути монопольні позиції деяких виробників й дистриб’юторів на ринку, мінімізувавши корупційні ризики", – написала Супрун.