Зловживання в "УЗ": Омелян каже, що компанія купуватиме паливо WOG дорожче за ринкову ціну

ПАТ "Укрзалізниця" купуватиме паливо мережі автозаправних комплексів WOG дорожче за ринкову ціну

Про це в ефірі "Громадського" заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він зазначив, що Міністерство передало прем’єр-міністру Володимиру Гройсману низку документів, які підтверджують факти зловживань та порушень керівництва "Укрзалізниці". Зокрема, цього стосується й той факт, що "УЗ" погодилась на закупівлю палива від постачальника WOG за ціною, вищою за ринкову.

"Укрзалізниця" погодилась не чергове підвищення цін за старим контрактом з компанією WOG — 65 тисяч тон палива. Раптом ціна виросла на 10% на рівному місці, хоча ринкова інша. Величезне питання — як це відбувається", - зауважив Омелян.

Міністр пояснив, що постійно інформував уряд про зловживання та неправильні управлінські рішення. Попри це, у Кабміні ніяк не відреагували.

"Підсумком стало потішне засідання Кабміну, яке мало за мету просто легалізувати, ніби "все в порядку, на жаль, Омелян виступив проти", - наголосив Омелян.

Він висловив сподівання, що правоохоронці все ж візьмуться розслідувати зазначені факти щодо зловживань на "УЗ".

"Сподіваюся, що ми будемо мати фахову дискусію, а правоохоронці офіційно скажуть — в нас «Укрзалізниця» це мега-прозора і мега-ефективна компанія без зловживань, чи в нас дійсно є низка корупційних зловживань при закупівлях, при постачаннях, при перевезеннях. Влада має сконцентрувати всі зусилля, щоб таких речей не було, бо вони ганьблять і владу, і країну", - підсумував Омелян.