Організатори блокади Донбасу збираються її розширити

Торговельну блокаду Донбасу планують розширити

"Ми будемо цю блокаду розширювати", - заявив співорганізатор блокади залізниці в Луганській області, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногородський.

На уточнююче питання, чи йде мова про всю лінію розмежування, він сказав, що "мова йде про всю лінію кордону з країною-агресором".

"На заблокованій гілці стоїть тепловоз з вагонами. Там стоїть наш намет. Близько 20 осіб, які змінюються через кожні 8 годин. Зараз підтягуються люди з інших областей. Першими приїхали хлопці з Волині, зараз підтягуються хлопці з Запоріжжя, з Київської області", - розповів Виногородський.

За його словами, Луганська область з'єднана з окупованими територіями двома гілками залізниці, одну з яких було перекрито блокадою.

"За документами, які ми отримали на перегоні тієї гілки, яку ми закрили, ми побачили, що через цю гілку проходило на добу від 7 до 12 поїздів, в яких було від 50 до 65 вагонів", - повідомив співорганізатор блокади.

Відповідаючи на питання, чи була якась реакція на блокаду з боку правоохоронних органів Луганщини, Виногородський сказав: "У нас в Луганській області дуже хороші стосунки з правоохоронними органами".