Гримчак розповів, коли і яким чином звільнять Донбас

Донбас повернуть або до кінця цього, або до середини наступного року

Про це розповів радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак у програмі "Про політику" з Сергієм Руденком в ефірі Еспресо.TV.

"Ми звільнимо (Донбас-ред.) або до кінця цього, або до середини наступного року. Є зовнішні і внутрішні чинники для цього. Росія піде просто. Адже будь-яке загострення виникає від того, що вони (Росія- ред.) хочуть покращити свою ситуацію, у тому числі і погрожуючи, повномасштабним наступом", - зазначив Гримчак.

За його словами, є два чинника звільнення Донбасу. Внутрішній чинник - це те, що українська армія кожен день стає краще укомплектована, краще озброєна.

"Широкомасштабні бойові дії ведуть до того, що кількість загиблих героїв буде рахуватися сотнями. Я не хочу, щоб для того, щоб звільнити мій рідний край загинули сотні патріотів. Але у нас є Міністерство війни, вони готуються і якщо буде нормальна ситуація і вони будуть готові, то це буде військовий шлях. А так ми потихеньку витиснемо всіх зайд і згодом повернеться Донбас, а потім і Крим", - наголосив радник міністра.