"Укрзалізниця" звітує про 2,3 млн грн збитків від блокування залізничних перевезень

Збитки від блокування залізничних перевезень на перегоні Шипилове – Світланове вже перевищили 2 млн грн

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Зазначається, що рух поїздів на полігоні Шипилове – Світланове залишається заблокований сторонніми особами з 25 січня 2017 року. Вони пошкодили колію – вирізали 1 м рейки. Збитки від блокування перевізного процесу та пошкодження залізничного майна наразі оцінюються в 2,3 млн грн.

Цією ділянкою щодоби перевозилося майже 6 тис. тонн вантажів, з яких близько 4 тис. тонн вугілля. Нинішня ситуація на перегоні Шипилове – Світланове унеможливлює забезпечення енергетичним вугіллям енергогенеруючих компаній України та завдає збитків "Укрзалізниці" через пошкодження майна й незабезпечення перевізного процесу. 

Також повідомляється, що майже півсотні людей в супроводі кількох народних депутатів 25 січня завадили курсуванню вантажного потягу з 57 порожніми вагонами, що слідував до станції Браунівка для завантаження енергетичним вугіллям на адресу Центренерго для ТЕС і ТЕЦ України. Вони розгорнули намет біля залізничного моста. Крім народних депутатів інші особи представилися як бійці батальйону "Донбас ".

Перевізник також повідомляє, що 29 січня один з учасників блокування перевезень представився помічником народного депутата і в супроводі двох озброєних осіб зайшов до службового приміщення чергового по станції Світланове.