Москаль хоче відправити до Авдіївки 200 вагонів з дровами

Влада Закарпатської області пропонує уряду ухвалити рішення щодо відправки із Закарпаття до Авдіївки близько двохсот вагонів з дровами

Про це на своєму офіційному сайті написав очільник Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Він зазначив, що протягом 2016 року держлісгоспи держави під виглядом дров намагалися вивезти до країн ЄС масу деревини, яку вдалося зупинити на кордоні. Таким чином було встановлено, що ця деревина заборонена для експорту.  

Читайте також: Чому Авдіївка - найвразливіше місце бойовиків

"Однак Держагентство лісових ресурсів замість того, щоб використати ліс для внутрішнього ринку, подало проти нас 39 позовів, намагаючись змусити відпустити деревину в країни ЄС. І це при тому, що деякі закордонні фірми-отримувачі мають російських власників. Зараз склади Закарпаття забиті зупиненими "дровами", усього їх назбиралося близько двохсот залізничних вагонів", - пояснив Москаль.

Він висловив занепокоєння ситуацією в Авдіївці, говорячи про те, що через відсутність опалення місцеві жителі замерзають.

Читайте також: Чому Авдіївка - найвразливіше місце бойовиків

"Тому пропоную негайно відправити в Авдіївку із Закарпаття деревину, яка не арештована судом і не є речдоком у кримінальних провадженнях (а це маса лісу). Такими речами мають займатися якраз державні структури, а не волонтери. Частину лісу при цьому можна віддати на передову нашим військовим для будівництва укріплень і обігріву", - підсумував Москаль.

Все по темі: Бої під Авдіївкою