IAAF пожиттєво дискваліфікувала чиновника, який приховував допінг росіян

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) довічно усунула екс-заступника генерального секретаря організації Ніка Девіса за допомогу в приховуванні позитивних допінг-проб росіян

Про це повідомляє IAAF.

"Нік Девіс не зможе повернутися до своєї ролі або будь-якої іншої ролі в IAAF. Проте він може продовжувати роботу в галузі легкої атлетики в інших ролях в інших організаціях", - йдеться в повідомленні.

Девіс отримав хабар 30 тисю євро за приховування декількох позитивних допінг-проб російських спортсменів. Також він зізнався, що отримував гроші від сина колишнього глави IAAF Папи Массати Діака, який був організатором нелегальної схеми. 

У грудні 2015 року Девіс склав із себе повноваження заступника генсека IAAF після того, як французьке видання Le Monde опублікувало текст електронного листа, імовірно написаного ним 29 липня 2013 року Папі Діаку Массаті.

Чиновники за кілька днів до чемпіонату світу-2013 у Москві в особистому листуванні обговорювали факти можливого порушення російськими легкоатлетами антидопінгових правил і стратегію поведінки організації в разі оприлюднення цих даних.

У листопаді 2016 року німецький телеканал ARD і Le Monde повідомили про те, що представники IAAF вимагали гроші з легкоатлетів за нерозголошення даних про їх позитивних допінг-тестах.