Росія навмисно атакує Авдіївку, щоб протестувати солідарність світу з Україною, - Кулеба

Росія влаштовує загострення ситуації на Донбасі, аби зрозуміти, наскільки сильною чи слабкою є наразі підтримка України світовою спільнотою

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України, постійний представник при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що наразі Україна повинна привернути якомога більше уваги світової спільноти на загострення ситуації на Донбасі, зокрема щодо подій у Авдіївці. Адже останнім часом Євросоюз та США зіткнулися з великою кількістю проблем і викликів, таких як міграційна криза та проведення виборів, що відволікло їхню увагу від агресії Росії на Донбасі.

Читайте також: Чому Авдіївка - найвразливіше місце бойовиків

"Я переконаний, що одним із завдань, яке ставить зараз перед собою Росія, це прозондувати - наскільки наші партнери готові залишатися солідарними з Україною. Якщо сигнал від них не буде достатньо сильним та чітким, це мотивуватиме агесора. Якщо вони побачать, що наші партнери залишаються з нами і готові нас підтримувати - це, відповідно, стримає агресора", - наголосив Кулеба.

Таким чином, за його словами, роль політичного тиску та політичних заяв у цій ситуації применшувати не можна.

Все по темі: Бої під Авдіївкою