У Бангладеш дівчинка захворіла на синдром "людини-дерева"

10-річна Сахана Хатун з Бангладеш може виявитися першою в історії жінкою, що потерпає від так званого "синдрому людини-дерева"

Про це повідомляє ВВС.

Коли 4 місяці тому на обличчі дівчинки виросла бородавка, яка скидалася на кору дерева, її батько спершу не надто переживав. Однак коли бородавки почали поширюватися, він перелякався і поїхав до столиці Бангладеш Даки шукати допомоги в лікарів.

Якщо її діагноз підтвердиться, то вона буде зарахована до невеличкої групи людей у світі з розладом шкіри, наукова назва якого епідермодисплазія веруциформна Левандовського-Лютца - epidermodysplasia verruciformis.

Лише декілька людей у світі мають такий діагноз. Усі вони - чоловіки.

У декого з хворих синдром супроводжується величезними незручностями: один чоловік 10 років не міг доторкнутися до дружини і дитини. Кожна рука Абула Баджандара була вкрита наростами, що важили 5 кг. Бородавки росли також у нього на ногах, унаслідок чого він нагадував дерево.

27-річний чоловік став першим бангладешцем, якому поставили цей діагноз. Він пережив 16 окремих операцій у лікарні медичного коледжу Даки і врешті може знову послуговуватися своїми руками.

Лікарі сподіваються, що Сахана потерпає від менш агресивної форми захворювання і зможе одужати набагато швидше.