Сущенка може звільнити лише міжнародний тиск на Росію, - Фейгін

Доля журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Москві, буде вирішена в результаті політичних переговорів

Про це у понеділок на презентації фільму UA/TV "В'язні Кремля", присвяченого Сущенку, сказав його адвокат Марк Фейгін, повідомляє "Укрінформ".

"Ми не маємо ілюзій, бо доля Романа буде вирішена в результаті політичних переговорів. В Росії дійсно відсутнє правосуддя, воно контролюється політичною владою, і ми не розраховуємо на те, що суд звільнить Романа. Його звільнить міжнародний тиск, послідовний та постійний, який в кінцевому результаті звільнить і саму Україну", - сказав Фейгін.

За його словами, наразі як для долі Сущенка, так і для долі всієї Української держави вирішальним чинником є міжнародна підтримка.

"Але українське суспільство зобов'язане пам'ятати про тих співвітчизників, які, як і Роман Сущенко, ув'язнені. Роман, який сидить у Лефортівській в'язниці, - це людина, яка захищає українців тут, в Авдіївці, Криму тощо. Бо все це дуже тісно пов'язано, і розуміння цього дає сили суспільству, щоб продовжити свою боротьбу", - наголосив Фейгін.

За його словами, все, що відбувається із Сущенком, - це результат відносин між двома сусідніми державами.

"Агресивна політика РФ проявляє себе, зокрема, й у тому, що з'явилися політичні в'язні (а це кілька десятків людей), які є заручниками, певним матеріалом для обміну для влади в РФ, щоб домагатися своїх цілей", - додав правозахисник.