Голова "Кіровгеології" розтратив 19,5 млн грн компанії

Київська прокуратура направила обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо керівника КП "Кіровгеологія", якого викрито у розтраті коштів підприємства в особливо великих розмірах

Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України.

У відомстві зазначають, що протягом 2012-2014 років очільник підприємства підписав договори та забезпечив відображення в документах бухгалтерського обліку та податкової звітності завідомо неправдивих відомостей про розроблення двома підприємствами із ознаками "фіктивності" геолого-тематичної продукції, необхідної для отримання надрокористувачами дозволів. Попри це, насправді ці роботи виконала експертна комісія КП, яку було створено наказами за підписом цього ж керівника державного підприємства.

"У той же час за розпорядженням керівника "Кіровгеології" майже 19,5 млн грн були безпідставно перераховані на рахунки "фіктивних" підприємств", - наголосили у ГПУ.

Такі дії чиновника підпадають під ч. 5 ст. 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та ч. 1 ст. 366 - службове підроблення.