Вартість збанкрутілого "Дельта Банку" в 3,4 рази менша, ніж задокументовано

Ринкова вартість активів "Дельта Банку" становить близько 30% від їхньої суми, яку вказано у документах

Про це повідомляє прес-центр Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. 

Таким чином ринкова вартість активів цього банку-банкрута була визначена на рівні 27,4 млрд грн, що становить 30% від суми, зазначеної "на папері" станом на 1 січня 2017 року, тобто 94,27 млрд грн. 

У відомстві зазначають, що таке знецінення відбулося через те, що було укладення напередодні введення тимчасової адміністрації невигідних для "Дельта Банку" угод, які підписувались для реалізації схем виведення активів з банку. Таким чином, під час роботи тимчасового адміністратора такі факти були встановлені,а відповідні правочини - визнані нікчемними.

Понад те, були списані кошти на коррахунках в іноземних банках: Meinl Bank AG (Австрія), BANK FRICK AND CO.AG (Ліхтенштейн), East-West United S.A., BANK WINTER & CO.AC – на суму 437,23 млн дол.

"Загальна сума (на 01.02.2017) виявлених уповноваженою особою Фонду нікчемних правочинів, укладених до тимчасової адміністрації з метою виведення активів, становить: 19,32 млрд грн, 93,63 млн дол. та 18 млн швейцарських франків. В тому числі, визнані нікчемними правочини: з продажу/відступлення прав вимоги за кредитам на 1,4 млрд грн; з погашення кредитів з порушенням чинного законодавства - 5,8 млрд грн; з незаконним перекредитуванням – 34 млн грн", - наголосили у відомстві. 

Понад те, нікчемними також визнані правочини обтяження активів "Дельта Банку" заставою на користь окремих кредиторів з порушеннями чинного законодавства: ДІУ – 3,9 млрд грн; Ощадбанк – 2,04 млрд грн; Банк Авант – 0,6 млрд грн; 5 окремих кредиторів – 4,5 млрд грн.