Рева розповів про альтернативу підвищенню пенсійного віку

Держава вирішила обрати шлях збільшення кількості платників соцвнесків замість того, щоб зменшувати кількість пенсіонерів через підняття пенсійного віку

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-центр урядового порталу.

Він пояснив, що в контексті перемовин з МВФ були проведені розрахунки, які свідчать про те, що підвищення пенсійного віку для громадян не вирішує проблеми щодо дефіциту Пенсійного фонду.

"Не потрібно зменшувати кількість пенсіонерів, необхідно збільшувати кількість платників, – і ми маємо таку можливість за рахунок величезного сектору тіньової економіки", - наголосив Рева.

Міністр зазначив, що наразі в державі є ті люди, які  працювали 35 років та сплачували соцвнески, а також ті, хто працював нелегально, чи взагалі не мав роботи, тому соцвнески й не платив. Попри це, всі ці люди отримують однакові за розміром пенсії.

"Тому ми кажемо: якщо у вас є 30-35 років стажу – ви отримуватимете пенсію, і навіть більшу за рахунок спеціального коефіцієнту, але якщо ви не працювали, нічого не сплачували – йдіть працюйте далі, поки не заробите", - підсумував Рева.