Як налаштувати супутниковий ресивер (тюнер) на Еспресо без допомоги фахівців

Якщо з якихось причин налаштування в тюнері були порушені чи були змінені параметри мовлення нашого телеканалу і ви не можете приймати нас

Нагадуємо параметри каналу Еспресо:  ASTRA 4A, Орбітальна позиція  4,8°E , 12073 H,  27500, ¾  (BSS) Європейський промінь.

Насамперед необхідно визначити, на які супутники налаштована Ваша антена. Найчастіше встановлюється одна антена на 3 супутника: Amos, Sirius (Astra) і HotBird. Іноді встановлюється  додаткова антена з одною головкою (конвертором) на додатковий супутник. Кожному конвертору відповідає свій супутник. Ми працюємо на ASTRA 4A  Орбітальна позиція  4,8°E. Якщо на вашій антені три конвертора, то середній і є наш.

Впевнившись, який кабель веде від ASTRA 4A, можна переходити до налаштувань ресивера. Для цього виконаємо наступні кроки:

Для додавання каналів на супутниковому тюнері Вам необхідно просканувати потрібний транспондер (передавач) на потрібному супутнику у Вашому супутниковому тюнері (ресивері)

Як просканувати транспондер на супутниковому тюнері (ресивері)?

Для сканування транспондера необхідно зайти в меню супутникового тюнера в розділ, що пов'язаний із налаштуваннями (де знаходяться налаштування траспондерів, супутникової головки, disecq і т.д.), та вибрати вхід від СЕС Астра. Після чого вибрати потрібний транспондер (12073 H 27500).

Після чого натиснути потрібну кнопку на пульті дистанційного управління (д/у)  для сканування транспондера (дивіться в нижній частині екрана телевізора підказки для кольорових фігур, які співпадають із кольором клавіш на пульті д/у).

Якщо все зроблено без помилок та канали відображаються,  шукайте серед них Еспресо.