Фанат іспанського клубу, який відмовився від Зозулі, розповів про війну у лавах "ДНР"

Фанат "Райо Вальєкано" Серхіо Бесерра, чиї вболівальники звинуваченнями в нацизмі зірвали перехід до мадридського клубу українського нападника Романа Зозулі, розповів про свою участь у війні на боці бойовиків на Донбасі

Про це він повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода

Серхіо Бесерра розповів, що близько шести років перебував у фанатському русі мадридського клубу, звідки пішов перед відправкою на Донбас для участі у бойових діях на стороні незаконних військових формувань.

"Я відправився в Ростов і вже звідти перетнув український кордон. Пам'ятаю, російський солдат тоді сказав мені, що якщо я поїду на Донбас, то не зможу повернутись на територію Росії. А якщо і повернуся, то тільки в дерев'яному ящику", - заявив іспанський бойовик.

За словами Бесерри, за участь у війні його затримали на батьківщині, але через п'ять годин відпустили без відкриття справи. Представник НВФ підкреслив, що він комуніст, і відправився воювати в Україну не через гроші, а з ідеологічних міркувань. Сам бойовик родом з мадридського району Вальєкас, де базується клуб Райо Вальєкано.

"Чому іспанці так ненавидять Зозулю? Через те, що він підтримував "Азов". Скільки іспанців на Донбасі? Невідомо. Після арештів люди почали їздити підпільно. В батальйоні "Привид" нас було 10 чоловік. Але в інших групах було навіть більше", - зазначив Бесерра. 

Іспанський бойовик також додав, що планує повернутися на війну до України, хоча й не знає, наскільки буде там "корисний" через підписання Мінських угод.