Аграрний фонд спростовує звинувачення у зловживанні зерном

У ПАТ "Аграрний фонд" заявляють, що вони самостійно ініціювали розслідування з боку правоохоронних органів щодо недопоставок зерна ТОВ «Сім Інвестторг». Раніше в ЗМІ "Аграрний фонд" звинувачували у зловживанні з ТОВ «Сім Інвестторг»

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Аграрний фонд".

Зазначимо, Еспресо раніше писало, що "держпідприємство дивним чином скорочує показники по прибутковості і фігурує в ряді гучних корупційних скандалів".

Зокрема йшлося про те, що за даними слідства, в квітні 2016 року, між ПАТ та ТОВ «Сім Інвестторг» був укладений договір купівлі-продажу 2,5 тис. тонн пшениці 2-го класу врожаю 2015 р на загальну суму 10,875 млн грн. Держпідприємство перерахувало всю зазначену суму на рахунку ТОВ, проте компанія виконала умови договору частково, поставивши замість 2,5 тис. 1,4 тонн тільки тис. тонн зерна. Таким чином, держпідприємство недоотримало 4,8 млн грн.

В офіційній відповіді "Аграрного фонду" зазначають, що вони "з власної ініціативи звернулося з заявою до правоохоронних органів та ініціювало досудове розслідування з приводу недопоставки зерна компанією «Сім Інвестторг». Сума збитків, які ТОВ «Сім Інвестторг» завдало державі в особі ПАТ «Аграрний фонд», - 4,8 млн грн".

Також в новині на сайті Еспресо йшлося про те, що навесні минулого року з'ясувалося, що зі складів ПАТ пропало близько 30 тисяч тонн цукру, а, за словами топ-менеджменту компанії, спроби розкрадань продукції з об'єктів ДП ​​тривають.

Як зазначають в "Аграрному фонді", то тут мова іде не про ПАТ «Аграрний фонд», а ДСБУ «Аграрний фонд», які є окремими суб’єктами господарської діяльності.

"Нажаль через подібність назв ЗМІ не вперше звинувачують  ПАТ «Аграрний фонд» в «цукровій історії» іншого «Аграрного фонду", - зазначають в ПАТ "Аграрний фонд".