Трамп викупив понад 3,5 тис. доменів зі своїм ім'ям

Дональду Трампу належить велике інтернет-портфоліо, що складається з більш ніж 3 500 доменних імен

Про це повідомляє CNNMoney.

Ці домени покривають всі 50 відтінків Трампа - його бізнес-проекти, політичну кар'єру і своєрідну поведінку.

В Trump Organization, якій належать права на домени, настільки активний шопінг пояснили так: "На жаль, кіберсквоттинг, публікація фальшивого контенту і використання "негативних" доменів - серйозна проблема, з якою стикаються компанії по всьому світу. Ми вживаємо заходів, щоб захистити айдентику своєї компанії і інтелектуальну власність ... в тому числі реєструємо як позитивні, так і негативні доменні імена і готові звертатися до суду, якщо це необхідно, щоб захистити наше ім'я і інтелектуальну власність", - заявила речник компанії Аманда Міллер .

Компанія також зареєструвала права на домен ImBeingSuedByTheDonald.com. На випадок, якщо люди, що потрапили в немилість до бізнесмена, захочуть об'єднатися в ком'юніті.

Трамп подбав про домени, які могли бути використані проти нього, наприклад TrumpFraud.org і TrumpScam.com. І звичайно ж, DonaldTrumpSucks.com. 

Очікувано, в списку багато імен, які безпосередньо відносяться до президентської кампанії Трампа: VoteAgainstTrump.com, TrumpMustGo.com, NoMoreTrump.com. Є й такі, де не присутня ім'я політика, наприклад MakeAmericaGreatAgain.vote, MakeAmericaGreatAgain.us.

Більшість зареєстрованих доменів пустують, і лише на 50 з них працюють як бізнес-сайти імперії Трампа. На 400 встановлено редирект на ці сайти, а ще низка сайтів веде в несподівані місця, наприклад, з ChicagoTrumpLimo.com користувач потрапляє на сайт, який продає футболки "Proud2bDeplorable",  а з TrumpOnTheBeachOnline.net можна орендувати автобус у Вашингтоні.