Вчені розповіли, що жінки у 2030 році будуть жити до 90 років

Вчені прогнозують, що Південна Корея до 2030 року стане першою країною в світі, де середній вік жінок буде сягати 80-90 років. У той же час США навпаки за тривалістю життя будуть все більше відставати від світових тенденцій

Про це повідомляється у дослідженні вчених із Всесвітньої організації охорони здоров'я та Імперського коледжу в Лондоні, опублікованому в медичному журналі Lancet.

Розвиток тривалості життя жінок у Південій Кореї пов'язаний з покращенням економічної ситуації, розвитком медичних технологій. Крім того жінки у Південній Кореї, як і в Японії, менше палять та не страждають ожирінням. Середня тривалість чоловіків-корейців складе 84 роки. Такий же результат отримають жителі Австралії та Швейцарії.

Жінки до 2030 року в Японії, Франції, Швейцарії та Іспанії будуть жити в середньому до 88 років.

Крім того того в дослідженні йдеться про те, що США опинилися серед країн, які відстають від розвинених за тривалістю життя. Це пов'язано з високим рівенем дитячої і материнської смертності, високим рівнем вбивств, а також індексом маси тіла, за допомогою якого оцінюють рівень ожиріння.

Як наслідок, тривалість життя жінок в США становитеме 83 роки, а чоловіків - 76,25 років.