Янукович просить світ створити спецкомісію з розслідування розстрілу Майдану

Президент-втікач Віктор Янукович надіслав листа президентам 5 країн із закликом створити спеціальну комісію Ради Європи для проведення моніторингу розслідувань злочинів, скоєних на Майдані

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Янукович адресував листа президентам США Дональду Трампу, Німеччини - Франку Вальтеру Штайнмайєру, Франції - Франсуа Олланду, Польщі - Анджею Дуді, Росії - Володимиру Путіну, а також главі ПАРЄ Педро Аграмунту, генсеку Ради Європи Турбйорну Янгланду і голові Європарламенту Антоніо Таяні.

Янукович вважає за необхідне вимагати від Києва почати реальне розслідування подій на Майдані. На думку екс-президента, необхідно допустити представників спецкомісії і представників нинішньої опозиції України до проведення моніторингу розслідування.

"У мене є додаткові відомості та докази, що дозволяють встановити реальних організаторів масових вбивств на Майдані. З огляду на небажання нинішньої влади провести об'єктивне розслідування, я готовий надати цю інформацію незалежної спеціальної комісії Ради Європи", - йдеться в листі.