Екстрадиція в США для Фірташа завершиться вироком, - журналіст

Суд присяжних у США може винести обвинувальний вирок олігарху Дмитру Фірташу

Про це розповів журналіст Сергій Щербина в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, те, що у Фірташа вилучили закордонний паспорт означає, що він не може на законній основі покинути територію Австрії. Навіть після рішення апеляційного суду про те, що його можна екстрадувати в США, жодних запобіжних заходів щодо нього суд не встановлював. 

"Я думаю, що він очікував позитивного рішення австрійського суду. Те, що його відпустили без арешту і без застави, тільки забрали паспорт говорить про те, що він нічого не порушував за австрійським законом. 
Він не хоче вступати у конфронтацію з австрійською владою. У його ситуації зараз є ще багато варіантів, якими можна скористатися. Один із них – отримати політичний притулок в Австрії", - зазначив журналіст.

"Дадуть чи ні, але на це може знадобитися багато часу, який він виграє. Це може затягнутися на рік. Також можна оскаржити рішення в американському суді. Також можна виїхати в Росію. Але все ж Фірташ обирає Захід. Що стосується США, то тут у Фірташа важка стаття – 50 років. І швидше за все, якщо судовий процес буде на території США, то його буде розглядати суд присяжних. А в США присяжні соціально налаштовані", - розповів Щербина.

Також він додав, що  багато юристів сходяться на думці, що такі, як Фірташ, коли потрапляють до рук присяжних отримують обвинувальний вирок. Тільки тому що вони багаті. Тому, якщо Фірташ потрапить у США, то швидко не повернеться. 

Читайте також: Іспанія vs США. Хто отримає голову олігарха Фірташа