Доповідь про злочини Росії на Донбасі, яку готують для Гааги, хочуть розширити

Депутат Сейму планує розширити доповідь про злочини Росії на Донбасі в 2014 році даними про наступні роки агресії, а також новими розділами — про руйнування інфраструктури і наявність російського озброєння

Про це повідомила співавтор доповіді про злочини Росії на Донбасі, заступник голови комісії Сейму Польщі у закордонних справах Малгожата Госєвська, передає Укрінформ.

"Також маю намір продовжувати свою роботу, пов'язану з доповіддю про злочини російської армії на Донбасі в 2014 році. Ці злочини діялися й у подальшому - в 2015-2016 роках, вони мають місце зараз, зокрема у вигляді обстрілів цивільного населення",- наголосила Госєвська.

За її словами, доповідь потрібно також розширити на розділи про знищення інфраструктури в результаті обстрілів, а також про задіяння у війні російської військової техніки.

"Це все потрібно задокументувати, найкраще - за міжнародної підтримки, адже тоді це легше представляти на міжнародній арені. Українській стороні завжди важче це буде робити самотужки",- сказала депутат Сейму.